[O1] Lotka na klapę plus rozpórka.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sylwester_1124
    Classic
    • 2010
    • 30

no szykujmy się, bo nadchodzi wiekopomna chwila :szeroki_usmiech patrzył ktoś czy nie ma żadnych władz obecnie na forum? żeby psikusa nam nie zrobili :twisted:
  • Kasiunia
    Drive
    • 2009
    • 93

Witam!

Mam nadzieję, że to dobry dział.

Mam dwa zapytania, prosby o porade.

Temat pierwszy. Chcemy zamontowac rozporke na kielichy. Powod jest taki, ze ostatnie trzy lata i trzy szyby czolowe zostaly wymienione. Auto jest OK, bezwypadkowe, bo jestesmy pierwszymi wlascicielami. Ale tu na forum wyczytalismy, ze to juz taki urok skody i czesto wlasnie rozporka zalatwia temat. Stawiam wiec pytania - czy duzo jest packania sie z montazem? Czy zwykly mechanik sobie poradzi? I czy doradzicie cos konretnego, np. z Allegro? Jest roznica w jezdzie, prowadzeniu sie auta?

I drugi temat. Jako, ze wyskoczyl rudy pod blenda rejestracji, a zderzak tylny tez nieciekawie wyglada, przyjdzie nam pomalowac tylna klape i zderzak. No i przy okazji doszla taka mysl, by dostawic lotkę. Kwestia gustu, nam sie widzi. Poradzicie, ktora konkretnie?

I tu rowniez pytanie - czy zwykly lakiernik poradzi sobie z montażem?

Pozdrawiam, z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi!

Komentarz

• mozgi
      L&K
      • 2009
      • 1128
      • Octavia I (1U2)
      • AKL 1.6 MPI 101 KM

odp. odnośnie lotki

odnośnie tej lotki to chyba od RS o1 mi sie widzi najbardziej http://allegro.pl/octavia-rs-1-8-tur...140916192.html

lakiernik bez problemu powinien z montażem sobie poradzić
      ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
      Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• cookiecrizp
        Ambiente
        • 2012
        • 119

Zamieszczone przez Kasiunia
        Poradzicie, ktora konkretnie?
        oryginał z rsa jak pisal mozgi, ew. nr.3 : http://allegro.pl/skoda-octavia-1-96...html?source=oo montaz raczej jest prosty - nie powinno byc problemu tego zrobic
        Marcin
        RS

Komentarz

• Tony065
          RS
          • 2009
          • 2487
          • Octavia I (1U2)
          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Kasiunia, problemu z szybami poszukałbym w montażu, ale rozpórka też jest dobrym pomysłem. Lotka/spoiler to tylko z RS
          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
          @ by Tune-up Gdańsk
          TDI VP++ i jeszcze rośnie
          Antek

Komentarz

• vince123
            Elegance
            • 2009
            • 923

Kasiunia, ja kupywalem do swojej OI lotke od OI RS od sprzedawcy Snoorby ( ta za 165zl). lepiej dac te pare zl wiecej i material jest lepszy od tego co widac we wczesniejszych linkach. oczywiscie nie obylo sie bez przycinania i wypelniania ... ale ogolnie lakiernik dal rade..a spojlerek siedzi do dzis
            sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
            nadkole nowe LP
            kontakt PW

Komentarz

• Ferd
              Rider
              • 2011
              • 320

Bardzo polecam rozpórkę kielichów. Samochód o wiele lepiej sie prowadzi, bardziej sztywny, lepiej trzyma trakcję, same pozytywy. Nigdy z szybami nie miałem problemów, rozpórkę mam od zawsze.

Komentarz

• Sev
                L&K
                • 2007
                • 1295

Temat rozpórki byl wielokrotnie poruszany na forum wystarczy poszukać.
                6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• Cednik
                  Classic
                  • 2013
                  • 2

Ale jak tu szukać problemów w montażu szyby, skoro już były konieczne 3 wymiany, jeśli robiłaby to w tym samym warsztacie za kazdym razem to i owszem, ale jeśli w innym za każdym razem to problem w jakiejś wadzie konstrukcyjnej i rozpórka może załatwić sprawę.
                  place zabaw z tworzyw

Komentarz

• Kasiunia
                    Drive
                    • 2009
                    • 93

Ok, lotka od RS zakupiona.
                    Przy okazji bedzie malowana klapa i zderzak z tylu.

Komentarz

Pracuję...